qnet

What is the Business Model of MLM Company QNET And why to Stay away from it!!

Have you ever got the following kind of Message on facebook, WhatsApp, eMail?

“”I got your profile from ‘People you may know’ because we have some common friends.

I am working in IT Industry and having successful careers. Along with my job am working with group of professionals on our own business venture & fortunately right now we are in a global expansion phase and looking for handful of sharp & ambitious people as business partner.By looking at your profile I felt you might be one of them. Hey it may be shot in the dark,Are you open minded at looking at a business opportunity to create extra money without disturbing your primary profession ? If yes drop me your number, will reach back you. Regards””

Probably we all have, And for sure ENTREPRENEURS have. :-)

Been a While Alok Kejriwal Sir posted a Query in this regard on QUORA asking 10 Questions about QNET.

 

Here was my Reply. Do Read it….. It may give you a better picture on what QNET is and probably save you lots of Money, HeartBurn and FRIENDS!!

Here it is…..

Today if Somebody asks to meet me… I confirm to check if so that he is not from Qnet and is not here to brainwash me and try to get a cheque of Rs 1,20,000 from me!

Q1. WHAT is the Business of Qnet

Answer – The very thought of Saying Qnet and BUSINESS in word is Wrong. The question should be “How does Qnet Fool People” or “Is QNET run by Sahara group?”

2. What is the GREATNESS in products that Qnet sells?
Answer: The products are show off…. They are used to create high Expectations that one would be selling a World Class Product for Literally Peanuts.

3. Who makes these products that Qnet sells and what is the relationship of Qnet the Company and the manufacturers?

Answer: It hardly makes a Difference. Main purpose is to fool people and motivate them to Fool more by getting more memberships
4. What margins are possible to be earned on such products? Answer with world examples of similar industries and quote some publicly available data.

Answer: Read Answer 3

5. How can these margins be remunerative by sharing across multiple levels of people? If margins are finite, how can sharing be infinite? (It is possible mathematically but if I divide say US$ 19 commission between say 390,000 people, each person gets a ridiculously meaningless share).

Answer: Margins to be shared are from the membership money and not Product sales per se. The more people below the Pyramid more one makes money. So eventually…. Only the promoters make money and then Invite Richard Branson on their meetings and then earn more money

6. Why cant Qnet sell its great products (with its great margins like Walmart) and become the biggest retailer in the world?

Answer: Product is not the King here…… It is the Channel.

7. If the Business model of Qnet is to empower people, make them rich and free them so that they can pursue their hobbies, why cant Qnet FIRST become a Fortune 500 Company (Like Walmart) and then OPEN A WORLD CLASS COLLEGE like Harvard that educates people for FREE and liberates people so that they can do what they want in the world??

Answer: Some Day… MLM would be pronounced illegal in all countries and all this vicious Cycle will stop. So why to Waste money. Rather earn Now to splurge later.

8. Why is the process of approaching potential ‘members’ like that of a secret Cult? Why didn’t ANY OF THE PEOPLE who approached me simply say “Alok, Sell Qnet” (Like they say – Sell Insurance) – WHY DID THEY MAKE IT SOUND LIKE VOODOO??

Answer: if you show a person a rotten sandwich they will not eat…… But They know there are many fools who will bite this rotten sandwich when you tell them that it is baked in a 300 year old Stone Oven….. Only to have a sever Financial and Mental Diarrhea later

9. Is the Qnet model ONLY based on “PESTER MARKETING”? (Defined : I will tell you to buy and you WILL BE obliged TO BUY because you can’t say NO to me because of our relationship)
Answer: Nahi jee……. It is mainly sold to ENTREPRENEURS and wanna be Entrepreneurs who are already struggling in some way or other.
Also,They try to keep it classy…

·        By Fixing the Meeting at COSTA Coffee
·        Some one else would call you and say “Mr soNso,My partner is in Town and would be great if you could meet up., He is very influential and this would help in your earning capacity”
·        They would start talking to you… on eComm and then shift to Asking you.  Would you like to earn 3 lakhs per month etc etc.
·        He-she will brag about themselves. One I met said I earn Rs 3 Lakhs per month. And a while before when I asked him about how he is going back to Mumbai he said by Rajdhani 3 AC.
“Bhaiya, jab itna paisa hai, to By Air jao na… you will find many murgas on your way and save your precious time too”

10. WHY SHOULD I INVEST UPFRONT??
Answer: Because that’s not their AGENDA! Simple

 

I hope this would leave you with enough background to take a Decision, if some one from QNET calls you next

Original Answer Was Posted here

Read More

WE HAVE MOVED TO www.gurpreetsinghtikku.com

Dear Friends,

Wanted to inform you that we have moved to a New Site, A Better Site.

Please do continue to show your love at  www.gurpreetsinghtikku.com

This is what you would gain from the new Site

  • Same Quality of Articles
  • More Posts
  • Separate and More Active Category for Photos.
  • You can Comment/Like Easily using your WordPress, Facebook, Google or Twitter ID
  • Easily Searchable on Google
  • better User Interface and User Experience

Rest of you think we can improve in any way possible, then please do share your feedback and we promise to get that done at the earliest

Read More

?????? ?? ???, ?? ??? ?? ????? ??? ??- Kasauli ki Dastaan

kasauli

 

Was in Kasauli for a short Trip on 14th July 2013 and in the morning we went for a short walk. Half way through the walk I couldn’t resist the Beauty of the place and stopped at one point where I could see the Beautiful Trees, Large Mountains and the Rising Sun.

I sat there for some times and my mind started sewing some words. What I wrote at that moment is presented below.

 

 

?????? ?? ???………………….. ?? ??? ?? ????? ??? ??

????? ?? ??? ?? ??? ????…… ?? ????? ?? ??? ?? ???? ??|

 

?? ???? ?? ???? ????? ?? ????….. ?? ?? ???? ??? ???? ??….

?????? ?? ??? ?? ??? ?? ????? ??? ??

 

?? ??? ???? ????? ?????? ??, ?? ??? ???? ????? ?? ????? ?????? ??…..

?? ???? ????? ???? ????? ?????? ??,?? ?? ??? ???? ????????? ?? ???? ???

???? ???? ??|

 

?????? ?? ????….. ?? ??? ?? ????? ??? ??….

 

??? ?? ?? ???? ????, ???? ?????? ?????? ??…..

????? ?? ????? ???? ?? ??? ??, ?? ?? ??? ???? ?? ???? ????? ?? ???????? ??|

 

?? ?????? ????? ??? ???? ????? ?? ?? ??? ??….

???? ?? ????? ?? ?????? ??? ?? ??… ?? ???? ?? ???? ????? ????? ?? ????? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ?? ??????? ??|

 

?? ?????????… ????? ???? ??? ?? ???? ??? ????? ??….

?? ???? ??? ?? ???? ????????? ?? ??? ?? ????? ?? ????? ??…

 

?? ?? ?? ???? ??? ??? ??? ???? ??…

?????? ?? ????…. ?? ??? ?? ????? ??? ??….

GST

 

 

FB Link :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10201042888049812&set=a.2439227615501.2134175.1096084089&type=1&theater

Read More

Dance, Masti, Smiles- A Short 31 Second Video

A self made short 31 Second video capturing the Dance Masti of a few foodies.

There are Times that you feel like creating some thing. A Blog,  Quote, A Story, Probably Click a pic And I was going through this phase and now wanted to CREATE some thing different.

Those Days The HAPPY SONG by Pharrell Williams was quite a rage and everyone was making one of their own in School, College, office.

 

I thought why not do our own version with  Eatlo family who were supposed to meet in a day for Breakfast at Novelty, Jang Pura, New Delhi. 

With my Phone in hand I requested every one to do a few moves. Some Obliged and most of them did not. But I did have some recording and wanted to use it in some way. So called upa a friend of mien and share it with him and told him “Do whatever best you can do with it”

 

And here is the Final Product. a 31 Second video. 

 

Thanks to everyone who participated with full Masti. And this shall be repeated soon some day, better than This, longer than this :-)

Till the time you can see old Videos and Subscribe to my You Tube channel. 

Read More

What is ART? A tete-e-tete with thyself

ARTYesterday While driving for a Painting Exhibition, I asked my self that if I really understood ART?

 

And then cycle of  continuous Questioning & Answering myself started.

 

And this is how MY Conversation with ME went. 

(To understand it properly, Would appreciate if you Try reading it word by word and not in a Hurry)

 

 

Q:           What is Art?

A:            Everything we See, Hear, Smell, Feel, Listen  around is an Art.

 

Q:           What is Good Art?

A:            Everything which is made with a thought process/Reasoning is Good Art.

 

Q:           What is Very good Art?

A:            Very Good Art is when most of the people understand that thought process.

 

Q:           What is Very Very Good Art?

A:            When only those people understand the Thought process for which it is intended to be.

 

And needless to say, that My Answers to me were were not Perfect, but did Satiate my curiosity!!

Please share your version, would love to hear more about it.

FacebookLink: https://www.facebook.com/gurujee13/posts/10203948489008020

The Image used was taken from Google Images

Read More

Message in Massage

It was 8 am on a Wednesday morning, when 27 year old Ankur woke up in his Vijay Nagar PG.

He has been living here for the past 5 years. First 3 years, when he did his Eco (Hons) from Hindu College and then stayed here even after he got a job in a Data Analytics company in Gurgaon.

Normally he would get up at 6 and would be on road by 8 to reach his Office by 9.

But today was a different story. It was a Holiday on Account of Sri Krishan Janamashtami.

As soon as he woke up he did what every youngster or even older people do these days. Check the updates on Phone.

Facebook Notifications, WhatsApp Messages, Mails and these days even GroupOn Deal Notifications.

He loves dining out and follows FB Page Eatlo for recommendations and then also used to search some good deals on GroupOn and hence had installed an App.

The Notification said “Spa Deals from Rs 599”

 

Screenshots_2014-08-28-11-17-44

This got his attention and he surfed further and saw some great deals offering 65% Discount. One Such deal was for Rs 599, the actual  cost of it was Rs 1500.  It was at Sohna Road in Gurgaon where he worked.

As it is, he leaves early from office and comes back home late, so he decided taking a Gurgaon Voucher would be perfect for a Friday evening after office.

He immediately fetched out his Credit Card and paid for it.

After paying he got up from his bed to go and fetch the newspaper from the main door and wished his Maid “Namaste”. The Maid “Sarita Didi” who was sweeping the Living area was stunned as this is not what happens daily.

And she asked him “Why are you Smiling Bhaiya” . He said nothing and just moved on. But realized that yes…. He was happy after doing this Online Purchase.

The Only Condition that the Voucher mentioned was to bring the Print-out along.  And that is what was troubling him. He didn’t have a printer at home and was not comfortable to print it at office, lest everyone knows about his Friday plans and makes him a Butt of their Jokes for next few days.

Anyways, the day ended after having Fish from “Sawhney Macchi” at Kingsway Camp and he slept to get up early next day.

Thursday morning he got up at 6, reached office by 9 and started his usual Routine. But the thought of taking the print didn’t leave his mind.

Today Sarita Didi was on a Holiday and hence he didn’t get his Lunch Packed. So he decided to step down from his office during lunch and have Reckitt Benckiser Building wale Matar Kulche.

And while having it his Eyes got struck on a small Shop which said “Photocopy, Print & Lamination”

Photostat

 

He thought to himself, there was a time when these Shops had written STD/ISD/PCO written all over and how during his college days he used these booths to call his parents back home in Sagrur, Punjab.

But due the advent of Mobile Phones, the Public Call Trade has been swept out.

And while he was thinking this, He looked at his Mobile and there was another Notification from GroupOn. “Buffet Meal for 2 at Hotel Red Fox, AeroCity” And then his mind opened… “Hey I wanted a Printout and here is the place….Woaah””

Ankur finished his Matar Kulcha and rushed towards the shop and asked him “Bhaiya Print kitne ka?”

Bhaiya replied back… Pen Drive se Loge to Dus Rupye aur Email ke Pachees.

Ankur replied “Email se”.

Bhaiya: “Lo jee fir [email protected] par mail kar do & I will open my Mail and print it.

Ankur Fished out his Samsung S3 and mailed the Voucher to Posh Photostat.

Bhaiya Opened his Email Account…. Opened the Mail, Gave the Print Command and here it was.

Printout for the SPA SERVICES he was going to avail this Friday evening!!

The Paper quality was not very good and even the colour of the paper was Pale yellow instead of white. But that rarely mattered. What mattered was the PRINT.

With a Smile on His face and an extra Hop in his step he went to the office, finished his Work with more vigour &came back to his PG in Vijay Nagar by 9 pm.

Sarita Didi had made Matar Pulao with Nutrella Soya Chunks this evening. She also had kept Salad and Chutney along with it as accompaniments.

He had his meal and slept as soon as his head hit the pillow.

Next morning when the alarm sounded at 6, he got up. He realized that it’s start of the weekend and also the day when would be pampering himself with a Massage and probably some Wine along with an Italian Meal Later at newly opened Restaurant It-Alia in Gurgaon.

Wearing his Indus League Khaki’s along with his Maroon Coloured Polo T-shirt he left for office, but not before letting Sarita Didi know that he would be having his dinner outside, so she should not bother to cook for the evening.

He got down the 2nd floor PG and stepped inside the Office Cab. Thank God that his Company had changed the Entire fleet of Rickety Toyota Qualis to the Smooth Toyota Innova. Travelling to office was so much good now even when they were 8 people in the car meant for 6.

In Office Ankur reached for his phone and called the Spa giving reference of his Voucher to book an Appointment for 6 pm. And was pleased to know that the slot was available and had been confirmed. Although he would have agreed for 7 pm or 8 pm slot too. But that would mean killing Time elsewhere and reaching home quite late.

 

The day seemed so long that Ankur almost did 2 days work in that one day till the clock finally struck 5.

He waived goodbyes to his colleagues who were busy making drinking plans for the evening at Nearby Ahata or at the new Drinking Hole that had opened on the Golf Course road recently.

Ankur didn’t want to be caught by them, so quietly slipped out of the door and walked towards the Auto Stand.

He had already told his office Cab Driver that he would not be going back in the cab tonight, so was relaxed.

At the Auto Stand he took an Auto for Sohna Road and while covering that 5 km distance he could hear his heart Pound faster and louder.

Once inside the shopping Complex where the Spa was located, he walked across several of them while reaching the Spa of which he had the Voucher of.

He Entered the Spa & while handing over his  Printed Voucher introduced himself, “Hi I am Ankur Khanna; I had called up today morning and have a Booking at 6”

The Lady smiled back… Took his Voucher and then scanned his Voucher and her face turned Pale.

The Only thing she said was “Sir, This Voucher has been used already yesterday” and she fished out another Voucher with some ink marks.

“The Paper quality of that Voucher was not very good and even the colour of the paper was Pale yellow instead of white”

The Massage was not given, however the Message was conveyed!

 

Read More